U22 na thriller onderuit

U22 na thriller onderuit

Zaterdag 21 december stond voor de ‘Jaleco formatie’ de laatste wedstrijd van kalenderjaar 2019 op het programma. Ook niet zomaar een wedstrijd. Binnenland had op dat moment één verlies partij meer dan de Lekkerlanders dus mocht Klipperstars winnen dan zou het een aantal punten los komen van de directe concurrent.

Binnenland was compleet afgereisd naar Nieuw-Lekkerland en beschikte over flink wat lengte in de ploeg. In het eerste kwart hadden de Klipperstars dan ook moeite om tot scores te komen. Mede door een pressie verdediging van Binnenland kwamen de lekkerlanders niet in eigen organisatie. Dit resulteerde dan ook in een 12-23 stand na de eerste periode.

In het 2e kwart vond Klipperstars wat meer aansluiting en speelde een aantal keer goed onder de druk van Binnenland vandaan. Heel even werd er een voorsprong gepakt van 26-25. Maar waar Klipperstars zo hard voor had moeten vechten gaven ze binnen enkele minuten weer weg. Een aantal keer slordig balverlies bracht de stand op 33-43 bij rust.

De scores van binnenland werden te simpel weggegeven en de druk waar binnenland mee speelde was van te voren besproken maar toch kwam Klipperstars daar niet iedere keer goed onderuit.

Na rust bleef de wedstrijd heen en weer schommelen tussen de 10 en de 2 punten achterstand. Telkens dichtte Klipperstars het gat maar dan was het Binnenland wat weer snel de voorsprong vergrootte.

In de laatste minuten van de wedstrijd sloop de ‘Jaleco formatie’ dichterbij. Het kwam op gelijke hoogte 75-75 en bovendien leken de Lekkerlanders de bal te hebben voor de laatste aanval. Met nog 19 seconden op de klok kreeg Klipperstars de bal echter niet ingegooid bij een inworp en ging de bal weer naar Binennland. Vervolgens werd er een fout gemaakt op een schotpoging waardoor Binnenland 2 vrijeworpen mocht nemen. Dit cadeautje lieten de Barendrechters niet liggen. Klipperstars kreeg op de daaropvolgende aanval met nog 6 seconden een kans maar deze werd helaas gemist. Een hele zure nederlaag voor de Lekkerlanders maar in deze wedstrijd wel een terechte winnaar. Klipperstars had namelijk in de gehele wedstrijd ook maar 1 keer voor gestaan.

Binnenland komt met deze overwinning op gelijke hoogte met Klipperstars. Er zijn nu 3 teams die op een gedeelde 2e plek staan met 7 gewonnen en 4 verloren wedstrijden. Echter door het onderlinge resultaat staat Klipperstars 4e. Er is dus nog werk aan de winkel in de 2e seizoenshelft wil Klipperstars bij de bovenste 2 eindigen (deze plek geeft namelijk recht op deelname van de play-offs voor het kampioenschap.) Na wederom een thriller is het dus ook zeker de moeite waard om in de 2e seizoenshelft een thuiswedstrijd mee te pikken van de U22 Klipperstars. De competitie zal 18 januari weer hervat worden met een uitwedstrijd bij Almere.