U22 speelt eerste thuiswedstrijd

U22 speelt eerste thuiswedstrijd

 Zaterdag 21 september stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Bij aanvang van de wedstrijd werd de teamfoto gemaakt met de nieuw gesponsorde warmloop tenues van Jaleco Totaal Projectafbouw.  Al jarenlang is Jaleco de trotse hoofdsponsor van het U22 team. De Lekkerlandse formatie kan er zo voorlopig weer tegen aan.

Na het blije nieuws van de sponsoring was de wedstrijd iets minder vooruitstrevend. Klipperstars kreeg in de eerste periode moeilijk grip op de schutters van Almere en keek al snel tegen een achterstand aan van 10 punten.

Aan het begin van het 2e kwart leek Klipperstars zich op te richten en kwam terug tot 22-25. Vanaf dat moment was het echter weer Almere dat in de volgende versnelling schakelde. Almere maakte tot aan de rust nog 20 punten waar Klipperstars tot een seconde voor tijd maar 6 punten tegenover had. Er werd echter nog een onmogelijke bal door Klipperstars van net over de middenlijn gescoord waardoor de ruststand 31-45 was in het voordeel van Almere.

In de rust werden nog maar eens de puntjes op de i gezet en met name gefocust op het eigen spel in de aanval wat bij vlagen nog stroef verliep. Echter had Almere de betere start aan het begin van het 3e kwart en liep het al snel uit naar 35-60. Even leek het dus een slachtpartij te worden, maar vanaf dat moment ging de wedstrijd weer gelijk op. Klipperstars maakte een aantal punten op rij en kwam nog tot 48-65. Het feit was dat Almere dan even het tempo opschroefde en weer verder uitliep.

De einduitslag was 61-86 voor Almere. Het is duidelijk dat dit Almere mee gaat doen om de titel en dat Klipperstars daar voorlopig nog voor te kort komt.

Topscorers: Timon Huisman: 18 punten (13 rebounds), Sem Janse: 18 punten

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma om 20:30 in Amstelveen. Dat team wist tot nu toe ook 1 keer te winnen en 1 keer te verliezen.