U22 aan start laatste jeugd seizoen

U22 aan start laatste jeugd seizoen

Voor de 4e keer op rij gaat de ‘Jaleco formatie’ aantreden in de Landelijke 2e divisie. Eerst 2 jaar U20 en nu voor het 2e jaar U22. Op zich is dit al een hele prestatie in ons kleine dorpje van 10.000 mensen. Ieder jaar wist het team weer stappen te maken met ook daarin een steeds hogere eind notering op de ranglijst.

  • 2017/2018 (8e)
  • 2018/2019 (4e)
  • 2019/2020 (3e)

Ook dit jaar is er dus weer de ambitie om te groeien in de eind notering. Of dat ook realistisch is zal snel genoeg blijken. Er zijn namelijk een hoop onbekende nieuwe tegenstanders in de competitie. De krachtsverhoudingen zullen na een aantal wedstrijden wel bekend worden.

Kleinere selectie dan vorig jaar

Het U22 team zal het moeten stellen zonder Lars Verhaar, Thomas Oosterwijk en Dion Flach. Lars brak in de laatste wedstrijd voor de corona stop zijn enkel. Doordat zijn enkel te parten blijft spelen heeft hij de keuze gemaakt om te stoppen. Thomas vond dat het tijd was voor wat anders en heeft helaas besloten om te stoppen met basketbal. Dion is een half jaar ouder dan de meeste jongens waardoor hij niet meer voor het U22 team mocht uitkomen. De keuze was daarmee voor Dion een lastige, maar hij besloot Klipperstars weer te verlaten.

Ook de coach Arjan de Jong zal er aan de start van het nieuwe seizoen niet meer bij zijn. Al jaren waren Arjan en Remon het coaching duo bij U22. Arjan gaat verder als coach bij Dames 1 en U14-2.

Arjan, Lars en Thomas hebben als coach en spelers vele jaren deel uitgemaakt van het team. We willen ze dan ook hartelijk bedanken voor wat ze betekent hebben voor het team! Ook Dion willen we bedanken voor afgelopen jaar en veel succes wensen met zijn nieuwe uitdaging.

Qua spelers aanvulling zullen er regelmatig jongens van U18 en U20 meetrainen/spelen. Nikola Aleksic zal de coaching staff gaan versterken en samen met Remon het team gaan coachen.

Spelersselectie en Programma

De spelersgroep zal bestaan uit: Ricardo ’t Hoen, Richard van Krimpen, Wietse Mennema, Sem Janse (twijfel i.v.m. hardnekkige enkelblessure), Gerrit-Jan den Ouden, Michiel Kok, Aron Verhaar, Timon Huisman en Ben den Besten.

12 september begint de competitie met een uitwedstrijd bij Wyba uit Wijchen om 20:30. Daarvoor zijn er al een aantal oefenwedstrijden gespeeld. De laatste is 5 september tegen Rowic U20.

 

  • 22 augustus vs Heren 2 S.B.U. (Oefenwedstrijd) in Sporthal De Klipper (17:00) (60-70)
  • 29 augustus vs Christofoor, Leiden en Crackerjacks (voorronde beker) in Zwanenburg, Amsterdam (over de gehele dag wedstrijden) (2 verloren 1 gewonnen)
  • 5 september vs U20 Rowic (Oefenwedstrijd) in Sporthal De Klipper (16:00)

Uiteraard hopen we dat het coronavirus zo snel mogelijk verdwenen is zodat we voor zoveel mogelijk toeschouwers kunnen spelen. Tot die tijd houden we ons aan de regels die voorgeschreven worden door NOC*NSF.

 

Hopelijk tot snel!