U22 in kwartfinale landelijke beker

U22 in kwartfinale landelijke beker

 

Vrijdagavond 18 oktober reisde de ‘Jaleco’ formatie af naar Weert voor een confrontatie met Basketbal Academie Limburg. De aanvang van de wedstrijd was 21:00, maar door de drukte op de weg wegens spits en vakantie werd er al vertrokken om 18:15. De Academie van Limburg was geen onbekende voor de Lekkerlanders. In de voorronde van de beker was er namelijk ook al een ontmoeting tussen beide, waar Weert toen aan het langste eind trok.

De eerste periode ging nog vrijwel gelijk op. Klipperstars pakte zelfs even brutaal de voorsprong met 4-8. Daarna was het BAL wat de leiding in handen nam en scoorde 11 punten op rij. Een score van Klipperstars bracht de eindstand van dat kwart op het bord 15-10. In het 2e kwart werden de kwaliteiten van de Limburgers steeds duidelijker. Er was enorm veel moeite om de omschakeling bij te houden en al snel werd er een ruime voorsprong gepakt door BAL. Ruststand 38-19.

De 2e helft was voor de Lekkerlanders met name gericht om het eigen spel te blijven spelen en de manier van verdedigen van Weert proberen te lezen. Blij vlagen lukte dat aardig waardoor Klipperstars tot een aantal mooie scores kwam. Echter was het offensief van BAL ook losgekomen waardoor het gat niet kleiner werd. Na een 3e kwartstand van 63-37 waren de Lekkerlanders in het 4e kwart leeg gestreden. Eindstand 87-45. Geen prestatie om zich voor te schamen. BAL beschikte namelijk over een aantal spelers die ook op professioneel niveau uit komen in het eerste heren team van de vereniging.

Topscorers: Dion Flach (14 punten) en Timon Huisman (12 punten)

Aanstaande zaterdag mag Klipperstars weer aantreden in de competitie. Daarin komt het laagvlieger Zoebas tegen. Zoebas wist nog niet te winnen dit seizoen, maar boekte wel progressie in de laatste wedstrijden. Aan de Lekkerlanders de taak om dus gewoon scherp voor de dag te komen. De wedstrijd zal om 13:00 uur beginnen in Zoetermeer.