U20 ten onder na sterke 1e helft

U20 ten onder na sterke 1e helft

Klipperstars U20 ten onder na sterke eerste helft.

Het U20 team van Klippersars trad afgelopen zaterdag 15:15 aan tegen Donar uit Groningen. Een team waar men de naam van kent maar daar was dan ook alles mee gezegd. Donar had de eerste wedstrijd met 3 punten gewonnen en Klipperstars met 4  punten verloren kans op een leuke middag was er dus zeker.

Die leuke middag begon ook heel goed voor de ‘ Jaleco’ formatie. Waar Donar alleen met zijn grote mensen aan punten wist te komen scoorde Klipperstars van alle kanten. Driepunters, mooie fastbreaks alles zat er tussen. Mede door 4 driepunters van Gerrit-jan den Ouden en 1 driepunter van Richard van Krimpen liepen de Lekkerlander uit naar een 21-10 voorsprong. Donar leek er echter niet heel erg van te schrikken en probeerde puntje bij puntje wat dichterbij te komen. Dat lukte ook aardig want na 1 periode spelen stond het 23-20 in het voordeel nog wel van Klipperstars.

De 2e periode ging vrijwel gelijk op. Je zag bij de Groningse ploeg dat ze het gewend waren om dit niveau continu vast te houden. Naast de grote centers die lastig af te stoppen waren begon Donar ook van de driepunterlijn raak te schieten. Klipperstars bleef goed zijn eigen kansen afwachten en kon ook dit kwart weer tot 17 punten komen. Echter maakte Donar er 23 en dit resulteerde in een 40-43 ruststand.

Vorige week bleek de scherpte in de 2e helft cruciaal. Dit was deze wedstrijd niet anders Klipperstars had moeite met het niveau  van de eerste helft vast te houden en kwam dan ook niet meer aan georganiseerde aanvallen toe. Donar bleef hetzelfde spel spelen en raakte niet onder de indruk als Klipperstars een aantal punten scoorde. Langzaam maar zeker liep Donar weg bij Klipperstars, en de lekkerlanders leken machteloos. Uiteindelijk werden er maar 21 punten gemaakt in de 2e helft door Klipperstars minder dan de gehele 1e periode. Donar wist tot 37 punten te komen wat dus betekende dat er aan het einde van de wedstrijd een stand van 61-80 op het bord stond.

Een verdiende nederlaag maar zeker niet kansloos. Klipperstars moet zorgen dat er een constant goed niveau kan worden gehaald. Alleen op die manier kan er van zulke teams gewonnen worden.

Topscorers: Gerrit-Jan den Ouden 18 punten, Ben den Besten 15 punten