U20 Klipperstars komt net te kort bij debuut Landelijke Divisie

U20 Klipperstars komt net te kort bij debuut Landelijke Divisie

Zaterdag 16 september stond de eerste competitie wedstrijd van het seizoen op het programma, Wat tevens ook de eerste Landelijke 2de divisie wedstrijd was voor Klipperstars Mannen U20. De jongens moesten daarvoor afreizen naar Leiden om daar te spelen tegen BS Leiden Mannen U20-1. Vorige week wist Klipperstars in de beker nog goede zaken te doen om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

In de 1e periode oogde de jongens uit Nieuw-Lekkerland scherp, de bal werd goed rond gespeeld, er werden veel makkelijke scores gemaakt en de meeste schoten waren ook zuiver.

Leiden speelden vanaf het begin van de wedstrijd een Full court press op de jongens waar ze de ene keer goed onderuit konden komen en andere keer verloor Klipperstars de bal en kregen zij 2 punten tegen. De 1e periode eindigde 18-27 in het voordeel van Klipperstars.

In de 2de periode ging het allemaal wat stroever voor de jongens. De schoten vielen niet in de aanval, en vooral de snelle omschakeling van Leiden moest Klipperstars aan wennen. Gelukkig werd dat wel gecompenseerd met een aantal punten vanuit vrije worpen. De full court van Leiden stond er nog steeds en Klipperstars kreeg daar wat meer moeite mee. Ze kwamen er minder vaak onder uit en ze verloren vaker de bal. Ook in de defence had Klipperstars moeite met het verdedigen van de aanval van Leiden, waardoor Leiden zich terug knokte in de wedstrijd. De 2de periode eindigde met een Buzzer Beater van Sem Janse wat de stand bracht op 42-44 voor Klipperstars.

Voor de 2e helft werd er in de kleedkamer gezegd om door te gaan zoals in de 1e periode. De 3de periode gaf een ander beeld en ging redelijk gelijk op, Klipperstars kwam vaak onder de full court press vandaan, maar de aanval van Leiden bleef ook goed lopen. Dit zorgde voor een stand van 63-63 na de 3de periode. Zo kwam Leiden dus steeds iets dichterbij.

Het laatste kwart kreeg  de ‘Jaleco’  formatie het een beetje moeilijk, de schoten van Leiden bleven vallen en des te dichter naar het eindsignaal toe werden de aanvallen van Klipperstars chaotischer. De schoten vielen niet, de aanval liep niet goed. Daardoor liep Leiden een aantal punten uit. In de laatste minuten van de wedstrijd werd er nog een full court press neergezet door de jongens van Klipperstars alleen dit hielp niet meer om de score te veranderen.

De jongens van Klipperstars verloren hun eerste wedstrijd in de 2de divisie met 89-85. Deze wedstrijd geeft wel vertrouwen voor de komende wedstrijden.

Topscorer: Sem Janse met 24 punten.

Veel tijd om te herstellen is er niet want aanstaande zaterdag speelt Klipperstars alweer het volgende topduel tegen Celeritas-Donar uit Groningen. Starttijd 23 september om 15:15 in Sporthal de Klipper.