U20 onderuit in eerste halve finale

U20 onderuit in eerste halve finale

Zaterdag 4 mei moest Klipperstars onder 20 in de halve finale van de Final Four aantreden tegen de kampioen van de competitie Crackerjacks. Er zal over 2 wedstrijden gespeeld worden en de winnaar daarvan mag zich gaan opmaken voor de grote finale in het topsportcentrum in Zwolle. De 'Jaleco' formatie mocht beginnen met de thuiswedstrijd in een volgepakte Sporthal de Klipper.

Het eerste kwart begonnen beide teams nerveus. Na zo’n 4 minuten spelen stond er dan ook pas een 4-4 tussenstand op het scorebord. Daarna ging het hard. Beide teams kwamen in een flow en speelde mooie aanvallen. Halverwege het 2e kwart pakte Klipperstars de grootste voorsprong in de wedstrijd met een voorsprong van 8 punten. Echter konden de Lekkerlanders dit niet vasthouden tot de rust en gingen met 1 punt achterstand de rust in.

In de 2e helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Een enorm spannende en gelijk opgaande wedstrijd die beide kanten op kon gaan. Tot en met de 5e minuut in het 3e kwart bleef het spannend. Er waren wat technische problemen met de score en de wedstrijd werd een paar minuten stil gelegd om alles administratief bij te werken. Of het hierdoor kwam of dat Crackerjacks daarna veel feller uit de startblokken kwam blijft een raadsel. Maar Crackerjacks wist bij een 50-48 stand de wedstrijd totaal om te gooien. Waar Klipperstars vanaf dat moment nog maar 12 punten wist te scoren maakte Crackerjacks er maar liefst 50. Het was met name de zone verdediging waar Klipperstars geen antwoord op had. De koppies gingen hangen bij de lekkerlanders en uiteraard hadden de mannen uit Amersfoort daar geen medelijden mee.

Zo stond er na 40 minuten spelen een 62-96 uitslag op het bord. Voor de 3e keer dit seizoen was de 2e helft enorm matig tegen een sterk Crackerjacks. Enorm zonde want de winst had er misschien niet ingezeten maar er had vandaag ook met 10 punten verloren kunnen worden zodat er volgende week nog voor wat te strijden viel. Nu zal Klipperstars zich moeten oprichten deze week en de focus moeten verleggen. In plaats van volgende week nog om een finale plaats te strijden word er vooral gestreden om de eer en is het te hopen dat Klipperstars daar wel 40 minuten lang een goede wedstrijd kan spelen. Uiteraard ook om met een goed gevoel het seizoen af te sluiten.

Topscorers: Ben den Besten (11 punten), Ricardo ’t Hoen (11 punten)

Volgende week in Amersfoort staat de wedstrijd op 11 mei om 20:30 gepland.