U20 boekt winst in Nieuwegein

U20 boekt winst in Nieuwegein

Afgelopen zaterdag stond de Jaleco formatie tegenover New Stars uit Nieuwegein. Een stugge tegenstander waarvan in de heenwedstrijd met 1 punt van werd verloren. New Stars verloor echter wel van tegenstanders waar Klipperstars van won dus stond New Stars op dit moment 7e en Klipperstars verdedigde de 4e plek.

Al snel aan het begin van de wedstrijd leek het geen simpele klus te gaan worden voor de Lekkerlanders. Er was veel moeite met het opbouwen van de aanvallen en Klipperstars liet zich vooral meeslepen met het aanvalstempo van New Stars. Het ging dus beide kanten erg snel maar ook aan beide kanten onzorgvuldig. Het eerste kwart werd in een licht voordeel afgesloten: 13-14

Het 2e kwart was vrijwel hetzelfde spelbeeld Klipperstars dat moeite had met het tempo van New Stars en daardoor niet goed in de eigen aanvallen kwam. New Stars wist langzaam maar zeker iets uit te lopen maar door een goede defense bleef de schade beperkt naar de rust toe. Ruststand: 28-25.

In de rust werd er met name gesproken over het tempo van de wedstrijd en dat Klipperstars dit tempo meer moest gaan bepalen. Er zou ook na de rust meer als team gespeeld moeten worden wilde Klipperstars de belangrijke 2 punten meenemen uit Nieuwegein.

Ondanks dat de scores uitbleven begon Klipperstars wel veel beter aan de 2e helft. Het vizier in de afronding stond alleen nog niet op scherp. Klipperstars bepaalde het wedstrijdtempo nu en het momentum kwam langzaam maar zeker steeds meer naar de Lekkerlanders toe. Tot aan het eind van het 3e kwart de wedstrijd even stil kwam te liggen. Een op het oog ernstige blessure bij een speler aan de kant van Klipperstars. Het was lastig voor Klipperstars om vervolgens weer de draad op te pakken.

Na een periode stand van 40-39 in het voordeel van New Stars pakte Klipperstars in het 4e kwart door. De spelers leken wel gebrand op revanche van de eerste wedstrijd en leken ook nieuwe energie te hebben gekregen van de blessure die plaatsvond aan het einde van het 3e kwart. Van 40-39 liep de stand in één keer naar 42-50. In deze laag scorende wedstrijd bleek dat fataal voor New Stars.

Een wedstrijd met 2 gezichten waar Klipperstars er uiteindelijk met de 46-53 overwinning vandoor ging. Klipperstars pakte dit keer juist door in het 4e kwart en liet zien te beschikken over een goede veerbaarheid. Belangrijk dat dit in deze fase van het seizoen naar voren komt. Een smetje op de wedstrijd was toch wel de vervelende blessure aan de kant van Klipperstars. Het is te hopen dat het meevalt en dat hij snel weer terug te zien is op de basketbalvelden.

Topscorers: Gerrit-Jan den Ouden (15 punten, 9 rebounds) Aron Verhaar (13 punten), Timon Huisman (11 punten, 7 rebounds)

Opvallende statistiek was dat er van de 16 keer balverlies er 10 in het eerste kwart werden gemaakt. Dat betekende dus maar 6 keer balverlies in de rest van de wedstrijd! Volgende week treed Klipperstars thuis aan tegen Gaasperdam Warriors om 17:30. Wederom een belangrijke wedstrijd in strijd om een plek bij de laatste 4.