U18 speelt onder niveau en verliest

U18 speelt onder niveau en verliest

Vandaag stond de wedstrijd tegen Helmink Heroes op het programma, een bekende vanuit het verleden.  Zonder Alex begon de PPM Jobs u18 formatie met 8 spelers aan de wedstrijd.

In het eerste kwart werd er een nieuwe verdedigingsvorm geoefend en dit werd met vlagen gespeeld. In de aanval werd er te slordig gespeeld en de rebound was ver te zoeken. Desondanks werd het kwart gelijk afgesloten.

Het tweede kwart werd er teruggeschakeld naar men-to-men verdediging,  helaas werd er onder de maat gepresteerd m.b.t de basics. Simpele ballen kwamen niet aan, er was wederom geen rebound en Helmink Heroes wist hier gebruik van te maken. Ruststand: 31-23

Het derde kwart ging gelijk op en met o.a. Kelvin en Rens die hard aan het bikkelen waren kon Helmink Heroes niet verder uitlopen. Er werd scherper gespeeld, maar nog niet scherp genoeg om de stand in ons voordeel om te zetten.

Het vierde kwart werd hard gestreden om de winst alsnog mee te nemen, o.a. Thijs was keihard aan het buffelen in de aanval en dit resulteerde in redelijk wat vrijeworpen. Helaas was het vrijeworppercentage vandaag tegen de 33% en konden we hier geen voorsprong mee pakken. Klipperstars wist zich terug te knokken tot een paar punten, maar kon de wedstrijd niet meer ombuigen.

Klipperstars heeft zichzelf vandaag te kort gedaan, want winst zat er zeker in voor de jongens als ze hun eigen niveau behaald hadden.
“schouders eronder” en op naar volgende week als wederom een uitwedstrijd op het programma staat tegen Zoebas.

Topscores: Niels en Patrick 16 en Thijs 15 punten.