Spannende pot voor U18

Spannende pot voor U18

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Zoebas op het programma, een nog onbekende tegenstander. De opdracht die de jongens mee kregen was om uit te boxen/rebounden, iets wat vorige week te wensen over liet.  Zoebas stond de gehele game in een, redelijk, statische zone waar Klipperstars soms moeite mee had. Het eerste kwart ging gelijk op en eindigde in een nipte voorsprong voor Zoebas.

In het tweede kwart werd er gevarieerd met verdedigen en dit deden de jongens er goed. De rebound was sterk alleen aanvallend vielen de schoten niet en werd er nog niet altijd genoeg gecreëerd. Zoebas ging daarom met een nipte voorsprong de rust is.

Derde kwart werd met een full court zone press gestart en daar wist Zoebas weinig raad mee, wat resulteerde in de benodigde steals en scores.  Klipperstars wist daarom het derde kwart af te sluiten met een voorsprong.

Vierde kwart aangebroken en dit ging wederom gelijk op, helaas lieten we de lange mannen te vaak en te makkelijk door het midden snijden waardoor Zoebas, de gehele wedstrijd, te makkelijk punten ‘cadeau’ kreeg. Zoebas wist aan het eind nog wat punten erin te gooien en helaas werd de wedstrijd verloren.

Complimenten voor de jongens, sinds kort trainen we verschillende defence (full court) vormen en dit pakte goed uit vandaag, mede de rebound was sterk. Helaas hebben we het inside weggegeven.

De volgende wedstrijd staat over twee weken gepland tegen B.O.B., de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.