PPM-formatie verliest

PPM-formatie verliest

Na gedeeld eerste te zijn geworden in de eerste seizoenshelft is de PPM-formatie van Klipperstars de tweede seizoenhelft ingedeeld met teams die allen spelen met VR (verlies van rechten).
De eerste wedstrijd beloofde een spannende pot te worden tegen Blue Drakes, de nummer één van de andere poule.

Ondanks dat Blue Drakes, de gehele wedstrijd, een 2-1-2- zone neer zetten kende Klipperstars een goeie start. Ondanks een lange man een de kant van Blue Drakes, hadden ze moeite om tot score te komen. Klipperstars wist een gat van 13 punten te maken, maar de zone bleef een aandachtspunt.

Door foutenlast werd er in het tweede kwart wat aanpassingen gedaan. Dit kwart had de PPM-formatie wat meer moeite met de zone en doordat Blue Drakes een aantal toverballen erin gooide, waarvan een buzzer beater via het bord, werd er met een voorsprong van één punt de rust in gegaan.

Technisch en teambreed hadden wij de betere kaarten in handen, maar aanvallend zou er meer gecreëerd moeten worden om Blue Drakes niet langszij te laten komen.

Helaas was de tweede helft voor Blue Drakes, ondanks dat Blue Drakes moeite had om tot score te komen en onze defence op sommige momenten als een huis stond, waren er ook weer momenten dat we te makkelijke ballen weg gaven. Aanvallend bleef het lastig en de koppen gingen dan ook hangen. De jongens bleven werken, maar uiteindelijk werd de pot gewonnen door Blue Drakes.

Er had zeker meer ingezeten vandaag, maar doordat de PPM-formatie nauwelijks zone tegen krijgt was dit vandaag schakelen en zal hier op de trainingen extra aandacht aan besteed moeten worden.

Volgende week staat wederom een uitwedstrijd op het programma tegen Red Stars, de nummer 1 van de eerste klasse. Topscores: Patrick 28, Alex 11 en Jona 10 punten