PPM-formatie pakt winst in slotfase

PPM-formatie pakt winst in slotfase

De PPM-formatie trad vandaag aan tegen de nog ongeslagen nummer één, Squirrels. Er word nog mee gedaan om het kampioenschap, maar dan moest er vandaag wel gewonnen worden. Klipperstars speelde de eerste helft met vlagen, er werden mooie aanvallen gecreëerd en in de verdediging werden de nodige steals en scores gepakt.

Echter liet het uitboxen en rebounden soms nog te wensen over. Klipperstars ging de rust in met een nipte achterstand van 6 punten.

Het derde kwart werd gestart met een full-court zone press, waarbij de nodige steals werden gepakt. Mooie aanvallen werden gelopen, alleen vielen deze niet altijd door het netje. Squirrels was inmiddels veranderd naar een zone defence, waar Klipperstars wisselvallig op reageerde. Aan het begin was het zoeken naar de vrije man, maar uiteindelijk werden de gaten gevonden en mooie aanvallen gecreëerd. Squirrels wist dit kwart met één punt verschil te winnen.

Het laatste kwart aangebroken en de PPM-formatie diende een achterstand van zeven punten weg te werken. De scores gingen redelijk gelijk op, maar de jongens gaven zich niet verloren. Er werd hard gewerkt wat resulteerde dat squirrels vanaf minuut 5.15 niet meer wist te score. Klipperstars kwam dichterbij en met nog een minuut op de klok wist Klipperstars een voorsprong te pakken. De jongens wisten hun hoofd koel te houden en speelde het slim uit. Het kwart werd afgesloten met een mooie score onder het bord, waardoor er met drie punten verschil werd gewonnen. Eindstand: 44-41 Topscores: Niels 11, Alex en Patrick 8 punten.