Mannen U20 nipt onderuit in bizar duel  

Mannen U20 nipt onderuit in bizar duel   

 

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen MBCA Amstelveen op het programma. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden aangezien beide teams uit drie wedstrijden twee punten wisten te halen. Zowel de mannen van U20 als de coaches wisten dus ze aan de bak moesten om deze wedstrijd te winnen.

Het eerste kwart werd fel begonnen door de tegenstander. Er werd een full court defence neergezet. Hier hadden de mannen van ‘Jaleco’ het dan ook wat lastiger mee wat uiteindelijk resteerde in een 20-18 voorsprong voor Amstelveen.

Waar de mannen van Klipperstars in de eerste periode nog bij konden blijven, ging het in de tweede periode goed mis. Ze kwamen minder vaak onder de druk van de tegenstander uit, scores vielen niet en er waren vooral een hoop slordigheidsfoutjes. Amstelveen won deze periode dan ook met 21-13, wat resteerde in een ruststand van 41-32 in het voordeel van de bezoekers.

In de rust werd er door de coaches gezegd dat de scherpte omhoog moest en we onszelf ook meer moesten belonen met scores. Ook werd er vanaf nu een andere defence neergezet. dit werd ook goed uitgevoerd, maar door het niet benutten van vrije worpen en een tegenstander die goed aan het schieten was vanaf de driepunt lijn werd dit kwart nog steeds verloren, namelijk met 15-20.

De laatste periode brak aan en Klipperstars keek tegen een achterstand van 15 punten aan. De tegenstander kreeg het veel moeilijker met de defence en kwam bijna niet tot scoren. U20 daarentegen scoorde makkelijker met goede fastbreaks en kwam zelfs helemaal terug. Na een run van 18-2 stond Klipperstars. Met nog 30 seconden te spelen stond het thuisteam zelfs op een voorsprong van 3 punten. De winst leek op dat moment naar de lekkerlanders te gaan maar Amstelveen kwam op het laatste moment nog met een antwoord en scoorde een driepunter. Dit maakte de stand 76-76 en na 40 minuten was de wedstrijd nog niet beslist. We gingen dus naar een 5 minuten durende ‘overtime’.

In de overtime kwamen beide teams bijna niet tot scoren. Wel werden er een hoop fouten gemaakt, maar werden de hierdoor gekregen vrije worpen niet benut. Amstelveen wist op dat moment een klein gaatje te slaan, en met nog 10 seconden keek Klipperstars tegen een achterstand van 2 punten aan. In deze 10 seconden wisten ze niet meer te scoren wat resulteerde in een verlies van 83-85 voor Amstelveen. De complimenten waren er voor Klipperstars dat veerkracht toonde maar helaas net te kort kwam.

Topscorer: Sem Janse: 27 punten (22 rebounds)

Volgende week staat er een bekerwedstrijd op het programma. In de kwartfinale is Landstede basketbal in Zwolle de tegenstander. Hier zullen onze mannen wederom voor de w