Vrouwen U16 wint van Forwodians

Vrouwen U16 wint van Forwodians

Klipperstars Vu16 boekt eerste winst van het seizoen

Na een forse nederlaag vorige week moesten de meiden van U16 het nu opnemen tegen Forwodians in Voorhouten. Vertraging onderweg zorgde er voor dat er niet echt optimaal kon worden voorbereid op de wedstrijd. Met een minimale warming-up moesten de dames meteen aan de bak. Klipperstars was met 9 speelsters compleet en waren gebrand om te winnen. Forwodians had een groot team (12) met 2 lange speelsters.

De sprongbal werd gewonnen door Klipperstars maar dit leverde niet direct een score op. Een wat zenuwachtig begin van beide teams met over en weer slordige passes zorgde ervoor dat er pas na anderhalve minuut gescoord werd. Forwodians opende de score. Niet lang daarna scoorde ook Klipperstars en hadden beide teams de smaak te pakken. Klipperstars won de eerste periode met 4-8.

De tweede periode opende Forwodians meteen met een score en binnen een minuut stonden beide ploegen weer gelijk. Klipperstars nam vervolgens het initiatief. Klipperstars scoorde 10 punten op rij en zette Forwodians op achterstand. Forwodians herpakte zich vervolgens en wist ook nog wat punten te maken maar kon het geslagen gat niet dichten. Klipperstars ging rusten met 13-20 voorsprong

De derde periode was duidelijk voor Klipperstars. De dames kregen meer zelfvertrouwen en pakten veel aanvallende rebounds waardoor Forwodians nauwelijks kon profiteren van de missers van de Lekkerlandse equipe. Klipperstars liep steeds verder uit en stond aan het einde van de 3e periode voor met 17-33.

De dames van Klipperstars dachten kennelijk dat de buit binnen was. In het begin van de 4e periode ging de wedstrijd weer gelijk op en werd er door beide teams gescoord. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd werd het spel van Klipperstars slordig. Waar eerder nog goed werd samengespeeld besloten de meiden voor eigen succes te gaan en dit werd door Forwodians afgestraft. Forwodians scoorde in deze fase 12 punten en dat zorgde voor een groeiend zelfvertrouwen. Voor Klipperstars was het maar goed dat de wedstrijdklok snel naar het einde tikte en dat ze de wedstrijd uiteindelijk met 31-41 wonnen. Een overwinning die met name door goed spel in de 3e periode werd binnengesleept.