Klipperstars U20 pakt eerste punten.

Klipperstars U20 pakt eerste punten.

De jongens van U20 mochten zaterdag 30 september afreizen naar Den Haag om  een uitwedstrijd te spelen om 11 uur. De tegenstander had tot nog toe 1 duel verloren en 1 duel gewonnen.

Klipperstars begon wederom sterk aan de 1ste periode en sloeg een gat van 7 punten. Deze voorsprong was vooral te danken aan de felle start van de jongens. Toen de jongens van HBV Jumpers ook meer in hun spel kwamen vielen de scores aan beide kanten en liep het gelijk op. Ook hadden de jongens te maken met een strenge scheidsrechter waardoor er na kort spelen al veel fouten werden gemaakt. dit zorgde voor de nodige wissels. Aan het einde van de periode zette de jongens van Klipperstars nog even aan, wat resulteerde tot een paar mooie scores dit en een voorsprong van 13-19.

De 2de periode begon in het voordeel van Jumpers die de 13-19 achterstand omzette in een 22-21 voorsprong, dit hadden ze vooral te danken aan de goede verdediging. Klipperstars had hier duidelijk moeite mee en dat bracht een aantal onnodige momenten van balverlies met zich mee. Na een belangrijke time-out gaf Klipperstars andermaal gas en zorgde ervoor dat Jumpers in de laatste 5 minuten van de 2de periode niet meer tot score kwam. Er was nog wel steeds moeite met de verdediging van Jumpers waardoor er maar een beperkt aantal scores zijn gemaakt. Klipperstars ging rusten met een 22-29 voorsprong.

Klipperstars opende de score in de 3de periode maar al snel begonnen de scores van Jumpers te vallen. Dat zorgde ervoor dat er na 4 minuten in de derde periode een 29-32 score op het bord stond. De minuten die volgde maakte Klipperstars weer een run van 5 punten. Maar aan het eind van de periode wist Jumpers dat weer recht te zetten met een aantal snelle aanvallen. Zo ging het op en neer in de wedstrijd en de derde periode eindigde in een 37-39 voorsprong voor Klipperstars. Beide teams stonden goed te verdedigen, Jumpers stond nog steeds dezelfde verdediging als die van de eerste helft. Klipperstars daarentegen wisselde van verdediging na score en zette een zone verdediging neer wat voor verwarring zorgde aan de kant van Jumpers.

In de 4de periode bleven de scores vallen aan beide kanten waardoor het nog steeds gelijk op ging. Beide teams namen de nodige time-outs en probeerde zo een oplossing te vinden in de aanval om een gat te slaan. Met een 46-49 stand werden er op cruciale punten 2 driepunters raak geschoten en een normale score dit bracht het verschil tot 9 punten. Jumpers probeerde er alles aan te doen om de achterstand recht te trekken maar slaagde hier niet in. Klipperstars noteerde een 50-60 overwinning op het scoreboard en pakte hierbij de eerste en welverdiende punten van het seizoen.

Ondanks dat er in andere wedstrijden misschien wel beter werd gespeeld gingen de 2 punten nu mee naar huis en dat mocht gevierd worden. Volgende week treed Klipperstars aan tegen Amstelveen in een thuiswedstrijd om 15:15 in Sporthal De Klipper.