Onder 20 team verliest 97-51

Onder 20 team verliest 97-51

 

Trots gestreden door de ‘Jaleco’ formatie afgelopen zaterdag maar Crackerjacks bleek over 2 wedstrijden te sterk voor de Lekkerlanders. Afgelopen zaterdag moest Klipperstars afreizen naar Amersfoort voor de terugwedstrijd tegen Crackerjacks. De eerste wedstrijd werd uiteindelijk ruim verloren dus doorgaan naar de Landelijke finale leek onmogelijk. Er werd dan ook onderling afgesproken dat er simpelweg hard gestreden moest worden en dan kijken waar het schip strand. Klipperstars kon over 2 spelers niet beschikken i.v.m. een blessure en werk.

De eerste periode waren de lekkerlanders even bang dat het een waar slagveld zou worden. Crackerjacks schoot uit de startblokken en had duidelijke intenties om hier wederom een grote uitslag neer te zetten. Klipperstars had moeite met de snelle omschakeling van de tegenstander en kreeg zelf wel goede kansen in de aanval maar liet deze vaak onbenut. Bij een stand van 25-9 was het eerste kwart voorbij.

Het 2e kwart begon Klipperstars sterker. De verdediging stond beter alleen in de 2e kansen kon Crackerjacks makkelijk scoren. Het kwart werd afgesloten met 19-16 in het voordeel van Crackerjacks en dat betekende dus een 44-25 ruststand. Het 2e kwart was dan ook het beste kwart voor Klipperstars.

De 3e en de 4e periode konden de lekkerlanders geen echte vuist meer maken, maar vochten wel voor wat het waard was. De 97-51 einduitslag was terecht want Crackerjacks bleek over deze 2 wedstrijden gewoon een aantal maatjes te groot. Met opgeheven hoofd kon Klipperstars het veld aflopen want de doelstelling (bij de bovenste 4 eindigen) werd wel bereikt.

Topscorers: Ricardo ’t Hoen (11 punten), Gerrit-Jan den Ouden (8 punten, 10 rebounds)

Er komt nu een lange zomerstop tegemoet waarin de eerste wedstrijden van volgend seizoen pas in september weer beginnen. Klipperstars zal dan wederom uitkomen in de Landelijke 2e divisie alleen dan in de onder 22 leeftijdscategorie.

Namens het U20 team worden de trouwe supporters ook bedankt die vaak in grote getallen op de tribunes zaten. Zelfs in sommige uitwedstrijden was het publiek van de Lekkerlanders groter dan van de tegenstander!