Klipperstars U20 is het spoor bijster in het 4e kwart.

Klipperstars U20 is het spoor bijster in het 4e kwart.

De ‘Jaleco’ formatie mocht voor de verandering op zaterdagochtend aantreden tegen opponent Black Eagles.

Er mocht om 9:00 namelijk al vertrokken worden vanuit Nieuw-Lekkerland naar Rosmalen. In het bekertoernooi werd nipt verloren van de Eagles en Klipperstars was dus ook gebrand op een goed resultaat.

Het eerste kwart begonnen de Lekkerlanders niet uitermate sterk. De krachten van de Eagles waren duidelijk: Het driepunterschot en de zone defense. Dat Black Eagles dan ook in een man-to-man defense begon was gunstig en enigszins verassend. Mede daardoor bleven de Lekkerlanders bij want het was wederom het driepunt schot wat het verschil maakte bij de tegenstander. Tussenstand van het eerste kwart 20-15.

Klipperstars kwam het 2e kwart beter voor de dag en wist het schot van de tegenstander er nu wel uit te houden. Dit kwart werd uitstekend gespeeld en het kwart werd ook dik verdiend gewonnen met 22-7. Op alle fronten werd Black Eagles op dat moment afgetroefd en Klipperstars maakte een scherpe indruk. Aan het einde van het 2e kwart schakelde Black Eagles over naar de zone defense zoals verwacht. In eerste instantie waren hier geen problemen en de ruststand werd bepaald op 27-37 in het voordeel van de Lekkerlanders.

De 3e periode begon wederom goed, Klipperstars maakte de eerste 2 punten van dit kwart en de voorsprong werd uitgebreid naar 12 punten. Tot dat moment was er dus geen vuiltje aan de lucht en leek het dat de voorbereiding had gewerkt naar deze wedstrijd toe. Echter vanaf dat moment kreeg Klipperstars het moeilijk met het hoge druk zetten van Black Eagles. Een aantal keer slordig balverlies resulteerde in een sprint van de tegenstander en binnen een tijdsbestek van een aantal minuten was de voorsprong helemaal weggewerkt. Met een stand van 54-54 werd er aan het 4e kwart begonnen.

Nog steeds geen reden voor paniek. Voor beide manieren van verdedigen van Black Eagles had Klipperstars namelijk de antwoorden op papier. Echter bleek dit in praktijk niet voldoende te zijn. In het 4e kwart was Klipperstars geen schim van de andere 3 kwarten en verloor volledig de controle. Een 17-0 run werd geplaatst door de mannen uit Rosmalen en ineens was de stand 71-54. Het hield daarmee niet op. Keer op keer gaven de mannen nog net niet gratis de bal aan de tegenstander en werd dit kwart met maar liefst 34-8 verloren! Een wanvertoning van de Klipperstars en het was uitermate bijzonder om te zien hoe iedereen het hoofd compleet verloor. De eindstand was 88-62 en dit was over de gehele wedstrijd gezien geflatteerd. Klipperstars had hier namelijk gewoon kunnen winnen of in ieder geval niet zo ruim hoeven te verliezen.

Met deze teleurstellende nederlaag komt er ook een einde aan de eerste seizoenshelft voor de Lekkerlanders. Met 5 overwinningen en 4 nederlagen gaan de Landelijk spelende U20 mannen als 5e de winterstop in. Klipperstars moet toch bij zichzelf ten rade gaan waarom er in de topwedstrijden niet gepresteerd word. De wedstrijden tegen de nummers 1,2 en 3 gingen namelijk allemaal met meer dan 25 punten verloren. Enige kanttekening is dat Klipperstars deze tegenstanders in de 2e seizoenshelft allen nog thuis in de eigen Klipper krijgt.

Topscores: Sem Janse (21 punten, 15 rebounds) Ben den Besten (11 punten)