Klipperstars U20 haalt landelijke halve finale!

Klipperstars U20 haalt landelijke halve finale!

Zaterdag 13 april was het dé wedstrijd voor het U20 team van Klipperstars. Nummer 3 Black Eagles moest verslagen worden wilde het zich scharen bij de 4 beste teams ook wel ‘Final Four’ genoemd. In de uitwedstrijd werd na een heel slecht 4e kwart de wedstrijd verloren met ruime cijfers 88-62. Klipperstars kon overigens voor één van de eerste keren dit seizoen beschikken over een complete selectie.

De eerste periode schoten beide teams uit de startblokken. De ene driepunter na de andere viel erin en zo leek het met name een offensieve wedstrijd te worden. Het eerste gaatje van 7 punten werd geslagen halverwege de eerste periode 16-9. Klipperstars wist zich goed onder de druk uit te spelen van Black Eagles. Juist met deze druk had Klipperstars het in de heenwedstrijd zo moeilijk. Na het eerste kwart waren er nog maar 3 punten over van de voorsprong en stond het 25-22.

Klipperstars had het echter wel lastig om in de normale aanvallen te komen en moest het vooral hebben van sterke acties naar de basket. Black Eagles leek iets makkelijker tot score te komen maar wist nog niet verder in te lopen op de Lekkerlanders. Naar de rust toe bleef het gaatje continu schommelen tussen de 3 en 7 punten. Met een 42-37 tussenstand zochten beide teams de kleedkamer op.

De 2e helft begon Klipperstars enorm sterk en vergrootte het gat snel naar maar liefst 16 punten! Klipperstars wist inmiddels echter wel dat zo’n voorsprong tegen Black Eagles niet heel veel zegt. 2 maal dit seizoen werd er namelijk al een voorsprong van meer dan 10 punten weggegeven tegen de mannen uit Rosmalen. De maximale voorsprong werd bereikt net in het 4e kwart met 19 punten verschil en een 68-49 stand. Wederom toonde Black Eagles zich nog niet gewonnen en kwam weer terug tot 70-60. Even leek het erop alsof de laatste minuten nog spannend zouden worden maar door 2 driepunters was de hoop van Black Eagles al snel vervlogen. Eindstand 78-69.

Topscorers: Sem Janse (30 punten), Timon Huisman (16 punten, 12 rebounds)

Door deze overwinning op de laatste reguliere speeldag van de competitie plaatst Klipperstars zich voor de ‘Final Four’. Dit wil zeggen dat de nummer 1 van de competitie tegen de nummer 4 gaat spelen en de nummer 2 tegen 3. De winnaars hiervan mogen vervolgens gaan uitmaken wie zich Kampioen van U20 Nederland mag gaan noemen. Klipperstars mag gaan aantreden op 4 en 11 mei in een heen en terugwedstrijd tegen Crackerjacks.