U22 kent goede competitiestart

U22 kent goede competitiestart

De eerste competitiewedstrijd stond weer klaar voor de ‘Jaleco’ formatie uit Nieuw-Lekkerland. Tegenstander was Cady’73 uit Capelle aan den IJssel. In het verleden hadden de teams elkaar al eerder ontmoet. Toen trok Klipperstars steeds aan het langste eind. Uiteraard was dit geen garantie voor een overwinning.

Klipperstars begon de wedstrijd voortvarend. Met name de verdediging stond goed waardoor er aan de andere kant ook makkelijke aanvallen werden gespeeld. Er werd al snel een maximale voorsprong gepakt van maar liefst 6-24. Toen die voorsprong werd bereikt leek het even een gemakkelijke avond te worden. Maar niks was minder waar. Cady toonde veerkracht en Klipperstars kwam niet meer tot die zo succesvolle aanvallen als in het eerste kwart toe. De ruststand was nog wel in het voordeel van de Lekkerlanders. 31-41.

Na de rust bleef het spelbeeld redelijk gelijk. Klipperstars kwam steeds niet tot fatsoenlijke aanvallen en verdedigend stond het een stuk minder sterk dan in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Langzaam maar zeker kroop Cady dichterbij en aan het begin van het 4e kwart pakte Cady voor het eerst de leiding met 48-47.

Daarna was het Klipperstars wat veerkracht toonde. Met name de verdediging werd weer opgeschroefd en zo konden er aan de andere kant weer wat vlugge scores worden gemaakt. Met een stand van 59-59 en nog 3 en halve minuut te spelen leek de wedstrijd af te stevenen op een bloedstollend einde. De mannen van Klipperstars waren echter koelbloedig en scoorden 3 aanvallen op een rij waarvan 1 driepunter. Cady had daar geen scores tegenover en met nog één minuut op de klok stond het 59-66. Door fouten te maken en Klipperstars op de vrije worp lijn te zetten wilde Cady nog proberen dichterbij te komen. Ook daar was de Lekkerlandse formatie echter koelbloedig en schoot alle 4 de vrijeworpen raak. De eindstand was 64-70 en de 2 punten gingen mee terug naar Nieuw-Lekkerland.

Er werd zeker in het 3e kwart niet goed gespeeld, maar hoe de Lekkerlanders met de druk omgingen zag er veel belovend uit voor het komende seizoen. Volgende week staat er een thuiswedstrijd op de planning tegen Almere Pioneers. Die wisten hun eerste wedstrijd overtuigend te winnen met 92-50. Om 14:15 zal de bal omhoog gegooid worden in Sporthal De Klipper in Nieuw-Lekkerland.