Ju16 wint eerste wedstrijd

Ju16 wint eerste wedstrijd

Door Daniëlle van Oosten:

 

Ju16 wint eerst wedstrijd van het seizoen

Afgelopen zaterdag hebben de jongens u16 van Klipperstars hun eerste wedstrijd van het seizoen gespeeld tegen de, toen nog onbekende, jongens van Rowic.
In de warming-up werd duidelijk dat er een paar balvaardige dribbelaars in het team van Rowic aanwezig waren en we de tegenstander niet moesten onderschatten.
Dit werd gelijk duidelijk in de eerste paar minuten, waarbij Rowic een voorsprong nam van 6 punten.
Klipperstars maakte de ballen niet af en er werd onnodig veel balverlies geleden. Dit kwart werd in het voordeel van Rowic afgesloten met 9.-17.

Tweede kwart aangebroken en het duurde vier minuten voordat de scores op gang kwamen, Klipperstars wist zich te herpakken en scoorde 11 punten tegenover 2 van Rowic. Klipperstars wist steeds dichterbij te komen en in rust was het verschil nog maar vijf punten.

Derde kwart aangebroken, het was erop of erover. Klipperstars begon het kwart sterk en kwam in de derde minuut langs Rowic. Dit kwam mede, omdat er zorgvuldiger met de bal omgegaan werd, er een strakkere defence stond en de bal het netje nu wel wist te vinden. Dit kwart werd afgesloten in het voordeel van Klipperstars 46-40.

Ondanks dat Klipperstars aan de ‘goede kant’ van de score stond in het vierde kwart, betekende dit nog niet dat de wedstrijd al gewonnen was. Mede door een sterk eerste vijf minuten, waarbij Klipperstars zelfs uit wist te lopen tot 12 punten werd de wedstrijd binnen gesleept. Doordat Rowic nog een aantal scores op rij maakte werd de wedstrijd uiteindelijk gewonnen met 8 punten voor Klipperstars. 64-56