Ju16 verliest op dubieuze wijze van Juventus

Ju16 verliest op dubieuze wijze van Juventus

Ju16 verliest op ‘dubieuze’ wijze van Juventus

Vandaag stond de wedstrijd tegen Juventus op het programma, een nog onbekende tegenstander.
De jongens van Klipperstars waren onder de indruk van de lengte van de tegenpartij. Dit was dan ook te merken in de eerste minuten van het spel,  er was veel onnodige en slordig balverlies aan de kant van Klipperstars en Juventus ‘strafde’ dat gelijk af waardoor ze een kleine voorsprong pakte.
Dit kwart werd afgesloten met 14-8 in het voordeel van Juventus.

Tweede kwart aangebroken, de jongens op scherp gesteld en vooral de passing moest beter. De jongens van Klipperstars kwamen steeds meer in het spel waarbij ze de laatste 20 seconden van het kwart er nog zes punten in wisten te gooien, de jongens waren weer terug in de game. 29-29

Klipperstars begon het derde kwart sterk, een strakke defence zorgde voor redelijk wat steals waarbij de jongens acht punten uit wisten te lopen. Juventus liet zich niet zomaar aan de kant zetten en liepen in tot 2 punten.

Laatste kwart aangebroken met twee punten voor, de jongens moesten dus nog eenmaal alles geven om deze spannende pot binnen te slepen. Dit kwart ging dan ook redelijk gelijk op en beide teams knokte om de pot binnen te slepen.
Ik ben er zelf nooit over te spreken als een coach/speler de scheidsrechters af valt, ze staan er in hun vrije tijd en doen hun best, maar vandaag was de scheids beslissend in de afloop van de game en dat is jammer. Het keerpunt was een dubieuze call, waarbij Klipperstars een fout maakte en de tegenpartij twee punten en een bonus kreeg terwijl de speler geen eens een scoringspoging deed. Klipperstars stond op het punt om de game, mede door eerdere voorvallen, te staken maar om de eigen jongens en de tegenstander niet te ‘duperen’ is de game toch uitgespeeld en heeft Juventus met een verschil van zes punten de pot binnen gesleept.

Al met al een leuke pot en gewaagde en sportieve tegenstander. Op slordig balverlies na de eerste helft, hebben de jongens van Klipperstars in de tweede helft laten zien wat basketballen is. Complimenten voor de jongens.