Heren 1 in laatste minuten onderuit tegen Jump IJsselstein.

Heren 1 in laatste minuten onderuit tegen Jump IJsselstein.

Afgelopen zaterdag stond de 2e competitiewedstrijd voor het eerste team van Klipperstars op het programma. De tegenstander was nog bekend van het voorgaande jaar waar toen de thuiswedstrijd werd gewonnen met 30 punten maar de uitwedstrijd verassend met 30 punten werd verloren.

Klipperstars (dat nog steeds onderbemand is) begon aan deze wedstrijd met maar 7 spelers, waarvan 2 bankspelers die er al een wedstrijd op hadden zitten. Het leek dus een lastige opgave te worden tegen een team wat de eerste 3 wedstrijden had gewonnen. Na een aantal aanpassingen in de verdediging begon de wedstrijd nog wel voortvarend. Beide teams waren aan elkaar gewaagd waar Klipperstars het vooral van inside scores moest hebben, scoorde Jump vaak uit afstandschoten.

Beide eerste periodes gingen zo op en neer wat resulteerde in een 35-38 ruststand in het voordeel van Jump.

De 2e helft was hetzelfde spelbeeld tot aan de 3e minuut van de 4e periode. Waar je zou denken dat de vermoeidheid een factor zou gaan spelen bij de lekkerlanders bleek niks minder waar. Langzaam maar zeker bouwde Klipperstars aan een voorsprong die tot 3 minuten voor tijd op zijn hoogtepunt was: 11 punten. De winst was voor het gevoel van de spelers alleen echt nog niet binnen de vermoeidheid begon op dat moment ook wel zijn tol te eisen. Jump kwam op fraaie wijze terug en scoorde in de laatste 2 minuten maar liefst vier driepunters. Na ook nog een enkele score van het thuisteam stond er na 40 minuten spelen een 71-71 stand op het scorebord.

In de verlening kon Klipperstars geen vuist meer maken en was de fitheid totaal uit het spel. 78-83 was de eindstand. Een hele zure nederlaag zeker met het idee dat er nog een ruime voorsprong was met een aantal minuten te spelen. Langzaam maar zeker beginnen de afwezigen wel weer terug te keren dus met deze wedstrijd kan wel worden verder gebouwd.

Volgende week moet Klipperstars naar het ook nog ongeslagen BZ uit Zeist.