Echte basketballers beheersen de regels!

Echte basketballers beheersen de regels!
Spelregelbewijs verplicht!
 

Echte basketballers beheersen de regels!

 

Hoe zou het er op de weg aan toe gaan, als de deelnemers aan het verkeer de geldende verkeersregels niet kennen? Dan zou het ongetwijfeld een chaos worden. Hoe gaat het er op het basketbalveld aan toe als de deelnemers de spelregels niet (goed) kennen? Dan ontstaat er meer discussie tussen spelers, coaches, scheidsrechters, met als gevolg onvrede op en rond het veld.

 

Samen met verenigingen streeft de NBB naar een veilig sportklimaat, waarin gewenst gedrag wordt gestimuleerd en ongewenst gedrag wordt aangepakt. Hierin is onder andere aandacht voor het vergroten van spelregelkennis bij alle deelnemers aan het basketbalspelletje, maar ook het terugdringen van commentaar op de arbitrage. Een van de middelen om dit te bereiken is via de website Basketball Masterz. Vanaf 1 september 2015 is het voor spelers van 14 t/m 18 jaar mogelijk via deze website het spelregelbewijs te halen.

 

Basketball Masterz
Op de interactieve website www.basketballmasterz.nl zijn alle spelregels terug te vinden in heldere taal. De 22 meest voorkomende spelsituaties worden uitgelegd en verduidelijkt door foto’s en filmpjes. Bovendien kunnen oefentoetsen worden gemaakt.

De website is gericht op spelers van 14 tot en met 18 jaar en is ook toegankelijk voor iedereen die zijn of haar spelregelkennis wil testen en verbeteren.

 

Spelregelbewijs

In het streven naar een veilig sportklimaat is het belangrijk dat basketballers de regels beheersen. Om dat te stimuleren wordt met ingang van seizoen 2015-2016 het spelregelbewijs ingevoerd. Alle spelers van 14 t/m 18 jaar, ongeacht in welke leeftijdscategorie ze actief zijn als speler, zijn door de TC uitgenodigd dit bewijs te gaan halen via de Basketball Masterz website.